IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO KOMORE
15.10.2021

 

U četvrtak, 14.10.2021. godine, sa početkom u 11.00 časova održana je I sjednica Skupštine Inženjerske komore Crne Gore, na kojoj su verifikovani mandati delegata za naredni četvorogodišnji period.

Na predlog Skupštine Strukovne komora elektro inženjera, poštujući princip rotacije, na sjednici je za predsjednika Skupštine Inženjerske komore Crne Gore izabran Srđan Laković, dipl.inž.el.

Za potpredsjednicu Skupštine Inženjerske komore Crne Gore je, na predlog Skupštine Strukovne komore arhitekata, poštujući princip rotacije uz uvažavanje principa rodne ravnopravnosti, izabrana je Branka Nikić, dipl.inž.arh.

Na II sjednici Skupštine Komore, koja je održana istog dana sa početkom u 11.30 časova, na osnovu predloga Skupštine Strukovne komore građevinskih inženjera, poštujući princip rotacije, za predsjednika Upravnog odbora koji je po funkciji i predsjednik Komore, jednoglasno je izabran mr Nikola Luković, dipl.inž.građ.

Na istoj sjednici, na predlog skupština strukovnih komora, za članove/ice Upravnog odbora izabrani su:

  1. Maja Velimirović Petrović, dipl.inž.arh.
  2. Slavka Žižak, dipl.inž.građ.
  3. Hajdana Božović, dipl.inž.el.
  4. Miodrag Macanović, dipl.inž.maš.
  5. Dušan Sekulić, dipl.inž.zop.

 

Skupština je verifikovala imenovanje Milice Abramović, dipl.inž.građ. za članicu Upravnog odbora od strane Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Na predlog skupština strukovnih komora izabran je i Nadzornog odbora, u sastavu:

  1. Jasna Tičić, dipl.inž.arh. 
  2. Tanja Gomilanović, dipl.inž.maš. 
  3. Nikola Čađenović, dipl.inž.geologije. 

Novoizabrano rukovodstvo Komore svoj mandat služiće naredne četiri godine.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021