ODRŽANA TREĆA PANEL DISKUSIJA KOMORE ARHITEKATA
11.11.2021

 

U utorak, 9. novembra 2021. godine, u Inženjerskoj komori Crne Gore održan je radni sastanak u formi panel diskusije koji je organizovala Strukovna komora arhitekata, sa predstavnicima fakulteta, autora knjiga,  predstavnika medija i novinara koji se bave pitanjima iz oblasti arhitekture i urbanizma. Sastanku su ispred komore arhitekata prisustvovali predsjednik Strukovne komore arhitekata mr Novica Mitrović, Andrijana Pavićević potpredsjednica Skupštine SKA, i Marko Radonjić član Izvršnog odbora. Radnom sastanku su prisustvovali i dr Slavica Stamatović Vučković ispred Arhitektonskog fakulteta UCG, mr Bojana Sterniša ispred fakulteta za Politehniku UDG, Milica Mitrić urednica portala Ecoportal.me, Aleksandra Zečević Malović urednica časopisa Prostor, Bojan Boljević iz portala Gradnja.me, autori knjiga dr Rifat Alihodžić, Andrija Markuš, dr Vladimir Bojković, Ognjen Bjelica, i novinar mr Borislav Vukićević.

 

Učesnici su razgovarali o različitim temama iz oblasti arhitekture i urbanizma, izazovima i problemima sa kojima se susreću u naučnom i istraživačkom radu,  ali i načinu i modelima  saradnje sa IKCG i strukovnom Komorom arhitekata u budućnosti. 

Svi učesnici su podržali ideju Komore arhitekata da okupi što veći broj stručnjaka iz ove oblasti, kako bi kroz različita mišljenja i sugestije, prepoznali sve trenutne probleme u oblasti arhitekture, na čemu bi svi zajedno radili u narednom periodu.   

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021