Novo softversko riješenje za projektovanje električnih instalacija
19.01.2022

Poštovane članice i članovi,

 

U saradnji sa kompanijom Schneider Electric predstavljamo novo softversko riješenje za projektovanje električnih instalacija ove kompanije.

 

Riječ je o novom EcoStruxure Power Build softveru za konfigurisanje razvodnih ormana, namjenjenom projektantima i proizvođačima razvodnih ormana. Njegove glavne prednosti ogledaju se u tome što štedi vrijeme, jednostavan je za upotrebu i daje budžetsku procjenu niskonaponskih razvodnih ormana za sve tipove objekata.

 

Glavne karakteristike EcoStruxure Power Build riješenja, su to što:

  • Optimizuje vaš rad uz brz i uprošćen ili automatski konfigurator ormana, koji se možete odabrati  na osnovu: tipa, IP stepena zaštite, očekivane struje kratkog spoja i nominalne struje;
  • Omogućava nove funkcionalnosti uz pomoć alata "Product finder“ i novih algoritama za pronalaženje i dodavanje elemenata. Korišćenjem funkcije "User Reference" u svoju budžetsku procjenu možete dodati i proizvode koji nisu iz Schneider Electric portfolija i na taj način ih imati uvijek pri ruci;
  • Pruža informaciju o svakom elementu kroz uvijek ažuriranu veziju softvera, koji omogućava pristup podacima i tehničkoj dokumentaciji opreme. Na odgovarajućoj kartici možete saznati više o svakom od njih i preuzeti tehničke opise.

Izvoz podataka iz EcoStruxure Power Design

Ranije je predstavljen EcoStruxure Power Design softver za proračun i odabir opreme. Softver EcoStruxure Power Build pripada novoj platformi koja omogućava povezanost između različitih softvera. Isprojektovano rešenje iz EcoStruxure Power Design ne mora biti ručno prepisivano u program, već je dovoljno samo pokrenuti funkciju "Export u EcoStruxure Power Build" u Design-u i svi podaci će biti automatski proslijeđeni u Build.

 

Smartifikacija   

EcoStruxure Power Build pomoću smartifikacije, gotov niskonaponski razvodni orman, oprema pametnim elementima uz odabir funkcija za: očitavanje stanja, mjerenja, daljinsku komunikaciju, daljinsko upravljanje u svega nekoliko koraka.

 

Automatsko ažuriranje

EcoStruxure Power Build omogućava ažuriranje koje se ne odnosi isključivo na program, već i na ponudu proizvoda kao i cijene proizvoda. Uz ovu funkciju, konstantno provjeravanje dostupnosti i cijena komponenti više nije potrebno. Ukinuti proizvodi neće se pojaviti na listi generisanoj nakon ažuriranja, a korisnik će o tome biti obavješten.

 

Lokalizovana ponuda

EcoStruxure Power Build posjeduje lokalizovanu bazu podataka o proizvodima dostupnim na našem tržištu koja olakšava svakodnevni rad.

 

Export prednjeg izgleda ormana

EcoStruxure Power Build lako vrši izvoz prednjeg izgleda razvodnog ormana u DWG ili PDF datoteku i koristi se kao deo projekta ili ponude.

 

Ovaj specijalizovani softver optimizuje vrijeme potrebno za izradu projektne dokumentacije. Ukoliko želite da saznate više o samom softveru i preuzmete instalaciju posjetite internet stranicu.

 

Schneider Electric kompanija će u februaru organizovati online obuku za sve zainteresovane gdje ćete imati priliku da se bolje upoznate sa funkcijama ovog softvera, prednostima njegovog korišćenja, ali i sa samim radom u softveru o čemu ćete već sledeće nedjelje biti detaljno obavješteni. Za zainteresovane, nakon online obuke Schneider Electric organizuje online radionice, 1 na 1 treninge uz demonstraciju softvera – dovoljno je da kontaktirate centar za podršku klijentima kako biste se upoznali sa detaljima.

 

S poštovanjem,

 

IO SKEI i Schneider electric

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021