dr MILICA VUJOŠEVIĆ dia IZABRANA ZA ČLANA KOMITETA WFEO
01.07.2022

Lijepe vijesti za IKCG stigle su iz sjedišta WFEO-a (Svjetske federacije inženjerskih organizacija). Krajem aprila Strukovna komora arhiteka uputila je pet nominacija svojih članova za različite komitete u okviru WFEO.

Arhitektica dr Milica Vujošević, izabrana je za člana Komiteta mladih inženjera/budućih lidera (Young Engineers / Future Leaders Committee - YE/FL), Svjetske federacije inženjerskih organizacija (World Federation of Engineering Organizations - WFEO), koji je već održao prvi sastanak u petak, 17. Juna.

Na sastanku na kojem je i prisustvovala dr Milica Vujošević dogovoreno je učešće IKCG u seriji webinara sa primjerima dobre inženjerske prakse iz zemalja članica, koje Komitet organizuje za mlade inženjere iz cijelog svijeta. O predstojećim predavanjima IKCG će blagovremeno obaviještavati svoje članove.

Komitet YE/FL čine zvanični predstavnici nacionalnih inženjerskih udruženja zemalja članica WFEO. Cilj ove radne grupe je uključivanje mladih inženjera u vodeće svjetske aktivnosti radi sticanja i dijeljenja znanja i iskustva, kako bi se što bolje pripremili za buduće rukovodeće uloge.

Svjetska federacija inženjerskih organizacija (World Federation of Engineering Organizations) je međunarodna organizacija koja ujedinjuje multidisciplinarne inženjerske organizacije širom svijeta. Osnovana je u Parizu 1968. godine od strane 50 naučnih i tehničkih asocijacija iz cijelog svijeta, pod pokroviteljstvom United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO).

 

https://www.wfeo.org/committee-young-engineers-future-leaders/

   

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021