INŽENJERSKA KOMORA CRNE GORE POKRENULA JOŠ JEDNU VAŽNU INICIJATIVU NA DRŽAVNOM NIVOU
28.07.2022

Na inicijativu Komore, a u saradnji sa Opštinom Nikšić i Ministarstvom ekonomskog razvoja, predstavnici Komore su juče održali sastanak sa ministrom prosvjete, Miomirom Vojinovićem sa ciljem da se stavi u pogon visoko kvalitetna mašinska oprema za izradu vertikalne saobraćajne signalizacije, koja  se nalazi u posjedu  JU ''Prve srednje stručne škole'' iz Nikšića. 

 

Budući da se navedena oprema već duže vrijeme ne koristi, shodno tome smo, kao struka, a u duhu dobre međuinstitucionalne i međuresorske saradnje, nadležnom ministartsvu predložili određene modalitete za iskorišćavanje pomenute mašinske opreme, gdje bi benefiti bili isključivo u javnom interesu.

 

Na sastanku je ova inicijativa podržana od strane Minisitarstva prosvjete i Opštine Nikišić koji će u nastavku, kroz bilateralnu saradnju, sprovesti dalje mjere u cilju njene realizacije.

 

Benefiti od inicijative su: povećanje bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori u skladu sa normama EU, omogućavanje sprovodjenja stručnog usavršavanja i prakse srednjoškolaca, smanjenke uvoza proozvoda za nekoliko miliona eura na godišnjem nivou i zapslenje gradjana i gradjanki Nikšića.

 

Inženjerska komora Crne Gore će nastaviti da koristi sve raspoložive kapacitete i u saradnji sa lokalnim samoupavama, kroz konkretne aktivnosti, podsticati lokalnu inženjersku praksu.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021