JOŠ JEDNA ČLANICA KOMORE U ODBORU WFEO
05.08.2022

INŽENJERSKA KOMORA NASTAVLJA DA AFIRMIŠE SVOJE ČLANICE ČVRSTO SE ZALAŽUĆI ZA RODNO ODGOVORNE POLITIKE BEZ KOJIH SE NE MOZE RAZMIŠLJATI O SUŠTINSKOM PROGRESU STRUKE, ALI NI DRUŠTVA!

Na predlog Strukovne komore arhitekata, arhitektica Andrijana Jokić, koja je ujedno potpredsjednica Skupštine SKA, izabrana je za članicu Odbora Svjetske federacije inženjerskih organizacija (WFEO) za inženjerstvo i zaštitu životne sredine.

Andrijana Jokić je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu UCG u Podgorici i specijalizovala oblast urbanizma. 

Kao stručna saradnica i konsultantkinja radila je u Sekretarijatu za održivi razvoj i infrastrukturu Cetinje, Ministarstvu prosvjete, te angažovana je na projektima koje vodi UNICEF.

Učestvovala je na brojnim domaćim i međunarodnim radionicama, kao i na nekoliko studijskih platformi u inostranstvu.

Trenutno je angažovana u Glavnom gradu Podgorici kao savjetnica u Kancelariji glavnog gradskog arhitekte (od 2018.), te u Savezu arhitekata Crne Gore kao koordinatorka projekta (od 2017.), u čije ime je i su-osnivačica KOLEKTOR-a.

Od 2019. koordinatorka je Balkan Architecture Foruma, gdje je navedena i kao suosnivačica, a od 2022. predsjednica Revizorske komisije.

Članica je i Izvršnog odbora Konsultativnog odbora arhitekata i arhitektica srednje i istočne Europe (SHARE Architects).

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021