INFORMACIJA O BODOVANJU
08.05.2023

Uvaženi članovi/ice IKCG,

 

Međunarodna konferencija "Seizmički rizik u Crnoj Gori danas" održana 15.marta ove godine, organizovana je ad hoc i nije bila predviđena godišnjim Programom stručnog usavršavanja članova/ica Komore. U veoma zahtjevnoj organizaciji ovako značajnog događaja u kratkom roku, poziv upućen kompletnom članstvu Komore ali i široj javnosti, naišao je na ogromno interesovanje i odziv zainteresovanih učesnika.

U tekstu pozivnog pisma poslatog na adrese naših članova/ica desio se propust u dijelu vrednovanja bodova za prisustvo konferenciji. Naime, naznačeno je bilo da će se 3 boda za prisustvo učesnika odnositi na bodove iz stručnog područja. LINK POZIVA

Cijeneći da je tema od značaja i zajedničkog interesa za članove/ice svih strukovnih komora, a imajući u vidu da je i poziv upućen kompletnom članstvu, uočili smo nepravilnost u načinu prihvatanja bodova za prisustvo tom prilikom. Ovim putem obavještavamo članove/ice koji su prisustvovali predmetnoj konferenciji, da će se prisustvo vrednovati kao 3 boda iz opšteg dijela (poznavanje propisa u oblasti planiranja prostora i izgradnje objekata).

Uz javno izvinjenje našem članstvu na propustu i napomenu da će svim zainteresovanim članovima/icama Komore u toku godine biti omogućeno da sakupe propisani minimalni broj bodova, nadamo se da ćemo naići na Vaše razumijevanje, ne zanemarivši činjenicu da je tekuća godina prva i eksperimentalna u aktivnostima stručnog usavršavanja inženjera. Sigurni smo da ćemo uz podršku našeg članstva i u zajedničkom interesu prevazići očekivane početničke izazove u sprovođenju ovog javnog ovlašćenja.

 

Srdačan pozdrav,

Inženjerska komora Crne Gore

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021