MAILING LISTA
Da bi ste se prijavili na našu mailing listu molimo Vas da unesete podatke ovdje.
Ime: 
Prezime: 
E-mail:  POŠALJI
PUBLIKACIJE
Inženjerska inicijativa za regionalnu saradnju
U Inženjerskoj komori Crne Gore 30.10.2012. godine, održan je sastanak „Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju“.

Pored predśednika Inženjerske komore Crne Gore, Arh. Ljuba Dušanova Stjepčevića sa saradnicima su prisustvovali i predśednik Inženjerske komore Srbije, Dragoslav Šumarac, predśednik Inženjerske komore Slovenije, Črtomir Remec, predstavnik Hrvatske komore građevinskih inženjera Mirko Orešković, izabrani predśednik Svjetske federacije inženjerskih organizacija Marwan Abdelhamid, dok je Komora ovlašćenih arhitekata i inženjera Makedonije, zbog spriječenosti njenog predśednika da prisustvuje sastanku, Inicijativi uputila pismo podrške.
Predsjednik IKCG Arh. Ljubo Dušanov Stjepčević je poželio srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo susretom, istovremeno ističući značaj okupljanja regionalnih komora koje ima za cilj unapređenje društvenog i stručnog položaja i autoriteta inženjera ali i inženjerske struke u cjelini. Na liniji prethodno usvojenih zaključaka sa sastanka u Ljubljani 17. septembra o.g. još jednom je podvučena važnost pokretanja Inicijative, foruma za dugoročnu regionalnu saradnju Inženjerskih komora, koja će predstavljati integrativni faktor ne samo u Regionu već i šire. Takođe je prenijeta spremnost Inženjerskih komora da rade na poboljšanju harmonizacije obrazovanja te usklađivanju zakonske regulative, zajedno sa nadležnim državnim organima.

Na sastanku je usaglašen nacrt Odluke o pokretanju Inženjerske inicijative za regionalnu saradnju koja će biti usvojena na narednom sastanku Inicijative, na marginama zasijedanja Generalne skupštine ECEC u Beču, 17. novembra o.g.

ODLUKA O OSNIVANJU IIRS

Radna odluka za IIRS
KALENDAR DOGAĐAJA
ANKETA
Ocijenite izgled nove internet prezentacije?
 Odlična  Dobra  Loša GLASAJ Rezultati