Poziv članovima/icama SKEI
12.07.2021



Poštovane koleginice i kolege, članice/ovi Strukovne komore elektro inženjera,

 

U nadi da ste vi i članovi vaših porodica dobro i zdravo, koristim priliku da vas informišem o sljedećem:

 

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore planira do oformi Radnu grupu, koja bi od septembra ove godine otpočela sa radom, čiji bi zadatak bio da uradi tekst Nacrta novog Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, a u čiji će sastav najvjerovatnije ući i predstavnik/ica Inženjerske komore Crne Gore.

Ministarstvo je produžilo rok za konsultacije i dostavu potencijalnih materijala - komentara i sugestija, koje se odnose na nedostatke važećeg Zakona i predloge budućih zakonskih rješenja.

Kako bi i Ministarstvu, a i predstavniku/ici Inženjerske komore omogućili da od starta imaju u vidu i primjedbe naše Strukovne komore, a s obzirom da je od strane Ministarstva definisan rok za dostavljanje navedenih materijala, 

POZIVAM SVE ČLANOVE/ICE STRUKOVNE KOMORE ELEKTRO INŽENJERA

DA DO DANA 02.08.2021. DOSTAVE SVE PRIMJEDBE I SUGESTIJE NA TEKST POSTOJEĆEG ZAKONA

NA JEDNU OD MAIL ADRESA: m.zeljko@t-com.me  ili  zeljko.maras@ikcg.co.me

 

Sve primjedbe i sugestije, koje nam budete proslijedili, će biti uključene u materijal koji Strukovna komora dalje prosledjuje, tj. nećemo vršiti bilo kakvu selekciju ili reviziju istih.

 

Sve vas koji želite da pokušate da utičete da novi Zakon bude poboljšan i da on ubuduće u potpunosti odslikava interese i naših članova/ica, pozivam da to ovoga puta učinite i da nam pomognete u davanju korisnih i stručnih primjedbi nadležnom Ministarstvu, u nadi da će najveći dio njih biti i usvojen.

 

S poštovanjem,

 

PREDSJEDNIK STRUKOVNE KOMORE ELEKTRO INŽENJERA

Željko Maraš, dipl.ing.el.

 

mobile: +382 (0) 67 602 206

+382 (0) 69 077 899

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021