Poziv na ZOOM PANEL o održivim rješenjima u javnoj infrastrukturi
30.11.2021

U organizaciji kompanije weTHINK, a uz podršku Inženjerske komore Crne Gore, u četvrtak 02.12.2021. godine, od 10.00 do 12.00 časova biće organizovana panel diskusija, posredstvom Zoom platforme, na temu Održivost javne infrastrukture: planiranje, finansiranje i nabavke (Sustainability in Public Infrastructure: planning, financing and procurement – LINK ZA ZOOM).

Pozivamo zainteresovane članove Komore, koji posluju u oblasti saobraćaja i komunalnih poslova, da uzmu učešće na predstojećem događaju. Teme poput upoznavanja sa najboljim praksama pametnih gradova i e-upravljanja, redefinisanja koncepta pametnih gradova sa aspekta značaja uključivanja građana u sprovođenju održivih rješenja, te ključnih izazova sa kojima se postupci javnih nabavki u građevinarstvu suočavaju, o kojima će se razgovarati, nisu od značaja samo za donosioce odluka na lokalnom i državnom nivou,  već i za inženjersku struku koja ima prilike da se upozna sa savremenih evropskim dostignućima i praksama u pomenutim oblastima.

Budući da su panelisti renomirani predstavnici Evropske komisije (DG GROW), Nacionalnog univerziteta političkih nauka i javne admnistracije Bukurešta, Univerziteta Stavanger iz Norveške, te Udruženja njemačke industrije cementa (VDZ), Zoom sastanak će biti organizovan na engleskom jeziku.

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021