Inicijativa ka Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore
13.12.2021

Strukovna komora drugih inženjerskih struka - IKCG je u saznanju da je u toku rad na izradi Nacrta izmjena i dopuna zakona o eksplozivnim materijama. Imajući u vidu činjenicu da se opseg zakona o eksplozivnim sredstvima neizostavno odnosi i na područja djelovanja inženjera drugih inženjerskih struka, koji su direktno upoznati sa svim njegovim nedostacima u praksi, SKDIS-IKCG je uputio dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova u kom se iskazuje interesovanje za uključivanjem u rad na pomenutom Nacrtu izmjena i dopuna zakona.

Naš je cilj da se predstavnici Inženjerske komore Crne Gore blagovremeno uključe u ove procese, kako bi se preduzele sve raspoložive mogućnosti da se efikasno utiče na buduća rješenja. Ujedno, predstavnici Komore su raspoloženi da se aktiviraju i kroz rad nadležnih grupa, navedeno je u obraćanju Ministarstvu.

Inženjerska komora Crne Gore intenzivno preduzima aktivnosti u koordinaciji sa svim uključenim ministarstvima, kako bi povećalo prisustvo struke u dijelu izrade zakonskih i podzakonskih akata čije se usvajanje očekuje u narednom periodu.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021