JOŠ JEDNA PREDSTAVNICA KOMORE - STRUKOVNE KOMORE ARHITEKATA U ODBORU WFEO
15.08.2022

Još jedna sjajna vijest za Strukovnu komoru arhitekata i IKCG. Članica Izvršnog odbora SKA mr Tamara Marović je na predlog Strukovne komore arhitekata izabrana za članicu odbora Svjetske federacije inženjerskih organizacija (WFEO) za inženjering i inovativne tehnologije.

Tamara Marović je diplomirala na Arhitektonskom fakultetu UCG u Podgorici, dok je magistrirala na Fakultetu za politehniku, UDG. Po završetku studija radila je u arhitektonskom birou u Baru (2015-2017).

Od 2014. godine kroz NVO Urbanizam i arhitektura grada (URBAR) radi na projektima koji se odnose na urbani dizajn i pravilnu valorizaciju prostora, kroz najrazličitije projekte u urbanim jezgrima (projekti parkova, prostorne instalacije, konferencije, predavanja, izložbe).

Od 2017. godine radi u Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, najprije u Direktoratu za planiranje prostora, a zatim u Direktoratu glavnog državnog arhitekte. Prisustvovala je brojnim radionicama i konferencijama u zemlji i inostranstvu, u svojstvu učesnika, predavača i ko-organizatora. Bila je i koordinatorka istraživačkog procesa i predavačica na ljetnjoj školi u organizaciji Univerziteta „Syracuse – Faculty of Architecture, New York" (2019). Od 2021. godine članica je Izvršnog odbora Strukovne komore arhitekata pri IKCG.

 

Tamara je već treća predstavnica Strukovne komore arhitekata koja je izabrana u odbore Svjetske federacije inženjerskih organizacija (WFEO), imajući u vidu da su nedavno izabrane Milica Vujošević i Andrijana Pavićević.

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021