IKCG domaćin 69. zasijedanja Generalne skupštine ECCE
30.05.2019

Inženjerska komora Crne Gore – Strukovna komora građevinskih inženjera domaćin je 69. zasijedanja Generalne skupštine Evropskog savjeta građevinskih inženjera (European Council of Civil Engineers – ECCE), koja će se održati 31. maja 2019. godine, u Podgorici, u Hotelu Centre Ville. U pitanju je događaj od značaja ne samo za crnogorsko, već i evropsko inženjerstvo, koji će okupiti učesnike iz svih krajeva Evrope.


Sjednicu će otvoriti predsjednik ECCE, gospodin Aris Chatzidakis, a reči dobrodošlice uputiće ministar Ministarstva održivog razvoja i turizma, gospodin Pavle Radulović i predsjednik Inženjerske komore Crne Gore, gospodin Srđan Laković.




Evropski savjet građevinskih inženjera osnovan je 1985. godine od strane evropskih profesionalnih i stručnih udruženja, koje okupljaju inženjere zaposlene u oblasti građevinarstva. ECCE ima za cilj unapređenje najviših tehničkih i etičkih standarda struke, kao i saradnju sa ostalim evropskim, stručnim i inženjerskim organizacijama među kojima izdvajamo: ECEC (European Council of Engineers Chamber). ECCE je i savjetodavna organizacija koja utiče na vladine i profesionalne institucije, sarađuje aktivno sa Evropskom komisijom (EU Commission), UNESCO–om (United Nations Educational, Scientificand Cultural Organization), formuliše standarde i radi na unapređenju kompatibilnosti različitih regulatornih, domaćih praksi koje se direktno tiču inženjerske profesije, sa akcentom na evropske standarde za upravljanje sektorom građevinarstva. ECCE se bavi pravima, ulogom i zaštitom inženjera građevinarstva u državama članicama i aktivno djeluje u oblasti zaštite životne sredine, istraživanja i razvoja, obrazovanja i stručne edukacije, kontinuiranog stručnog razvoja i sl.

 


Inženjerska komora Crne Gore - Strukovna komora građevinskih inženjera članica je ECCE-a od 2009. godine.

 


Generalna skupština ECCE-a je povod da se renomirani inženjeri koji predstavljaju velike tržišne sile poput Velike Britanije, Njemačke, Turske, Rusije, okupe na jednom mjestu, te mimo profesionalnog angažovanja, stupe u kontakt sa lokalnom turističkom ponudom i kulturom.





AGENDA

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021