Informacija o održavanju 53. Konferencije o korišćenju i zaštiti voda "VODA 2024"
25.04.2024

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, Srpsko društvo za zaštitu voda (SDZV) organizuje, 53. po redu godišnju Konferenciju posvećenu aktuelnoj problematici korišćenju voda i zaštiti vodnih resursa od zagađenja, koja će se održati na Paliću, od 27. do 29. maja 2024. godine.

Osnovni cilj Konferencije je promocija i publikovanje rezultata naučnog rada, istraživanja i studijskog rada kao i razmena ideja i iskustava stručnjaka iz oblasti korišćenja i zaštite voda.

Protekle godine u Srbiji i regionu biće upamćene i po katastrofalnim poplavama i povremenim oštrim restrikcijama u vodosnabdevanju pojednih naselja usled produženih sušnih perioda ili poremećaja kvaliteta voda na izvorištima. Pored ovoga društvena i ekonomska tranzicija, kao i teški ekonomski uslovi poslovanja postavljaju nove i teže izazove pred sektor voda u Srbiji i u regionu. Svi ovi događaji su jasan podsetnik i upozorenje da je neophodno da se načini suštinski iskorak ka unapređenju rada, održavanja i finansiranja vodoprivrednih i komunalnih delatnosti, u cilju efikasnog, održivog i racionalnog korišćenja voda, zaštite od štetnog dejstva voda i zaštite voda.

 

Drugo obaveštenje: PRELIMINARNI PROGRAM KONFERENCIJE

Prijava učešća 

Prijava smeštaja

 

Programom stručnog usavršavanja za 2024. godinu, planirano je da Strukovna komora građevinskih inženjera Inženjerske komore Crne Gore sufinansira članovima/icama SKGI učešće na Međunarodnoj konferenciji o korišćenju i zaštiti voda – VODA 2024 .

Pozivamo zainteresovane članove/ce Strukovne komore građevinskih inženjera da se prijave zaključno sa srijedom 08.05.2024.godine, isključivo logovanjem na sajt IKCG, putem korisničkog naloga LOG IN.

Iznos kotizacije je 120 €. Potrebno je da uz prijavu uplatite 50 €, odnosno 40% iznosa kotizacije, na žiro-račun IKCG br. 520-22560-04, sa naznakom VODA 2024., kako biste pokazali ozbiljnost prijave. Nakon zaključenog spisaka prijavljenih članova, Sekretarijat IKCG će izvršiti uplatu kotizacije u punom iznosu organizatoru Konferencije i blagovremeno će obavijestiti prijavljene članove.

Naime, organizacija ovakvih događaja je jako složena, a prethodni period je pokazao da se na početku prijavi mnogo više kolega nego što su na kraju zaista i učestvovali, što je donijelo problem u realizaciji i određenu materjalnu štetu. Za dodatne informacije možete se obratiti na mail: strucnousavrsavanje@ikcg.co.me, sa naznakom VODA 2024, Palić.

Učesnik događaja, član SKGI  treba da dostavi potvrdu/dokaz da je uzeo/la učešće na navedenoj konferenciji, najkasnije do 07.06.2024. god. Broj bodova koji se stiče učešćem je 4 (Pravilnik o načinu vrednovanja stručnog usavršavanja).

Organizator konferencije je Srpsko društvo za zaštitu voda, e-mail: office@sdzv.org.rs – Sekretarijat konferencije VODA 2024.

Napomena: Sufinansiranje će biti odobreno svakom zainteresovanom članu najviše za dva događaja, navedenih u planu za 2024. god., za koji se član SKGI opredijeli.

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021