Izborna sjednica Skupštine SKEI
20.09.2021

Na osnovu člana 39, 40, 41 i 42 Statuta Inženjerske komore Crne Gore ("Službeni list Crne Gore", br. 022/18 i 076/21) i člana 4. Poslovnika o radu Skupštine Strukovne komore elektro inženjera, predsjednik Skupštine Strukovne komore elektro inženjera Ratko Vujović, dipl.inž.el., zakazuje

ELEKTRONSKU IZBORNU SJEDNICU SKUPŠTINE STRUKOVNE KOMORE ELEKTRO INŽENJERA


 

Elektronska Izborna sjednica Skupštine Strukovne komore elektro inženjera će započeti dana 21.09.2021. godine (utorak) u 9,00 časova, a biće okončana dana 22.09.2021. godine (srijeda) u 9,00 časova.

Na ELEKTRONSKOJ IZBORNOJ SJEDNICI, predviđena je samo jedna tačka Dnevnog reda:

                1. Izbor delegata za novi saziv Skupštine Strukovne komore elektro inženjera

 

Na ELEKTRONSKU IZBORNU SJEDNICU se pozivaju svi aktivni članovi Strukovne komore elektro inženjera.

Shodno članu 4 Poslovnika o radu Skupštine strukovne komore elektro inženjera i članu 14 Statuta IKCG, članovi Komore imaju prvo da biraju i da budu birani u organe i tijela Komore, izuzimajući članove Komore sa mjestom boravka van teritorije Crne Gore i mlade inženjere, koji ne mogu biti birani u organe i tijela Komore.

Obavještavam Vas da će svi aktivni članovi, na osnovu člana 4. Poslovnika o radu Skupštine strukovne komore elektro inženjera, glasanjem tokom Elektronske Izborne sjednice, birati novi saziv Skupštine Strukovne komore elektro inženjera koji će činiti  20 (dvadeset) delegata Skupštine Strukovne komore elektro inženjera.

Svi aktivni članovi Strukovne komore elektro inženjera koji žele da vrše funkciju delegata Skupštine Strukovne komore elektro inženjera su isto uradili prijavom za funciju delegata Skupštine strukovne komore elektro inženjera u pripremi Izborne sjednice.

Za funkciju delegata Skupštine Strukovne komore elektro inženjera, u skladu sa odredbama Statuta IKCG, nema ograničenja u broju mandata.

U odnosu na aktuelnu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori  i važeće mjere, kojima je prisustvo na javnim dešavanjima, kao što je sjednica Izborne skupštine, ograničeno na maksimalno do 100 osoba na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, uz obavezno posjedovanje jedne od nacionalnih COVID potvrda, a kako bi omogućili ostvarivanje biračkog prava iz člana 14 Statuta IKCG svim članovima/icama Strukovne komore elektro inženjera, opredijelili smo se za održavanje Elektronske sjednice Izborne Skupštine.

Na Elektronskoj sjednici Izborne skupštine, svi aktivni članovi će glasati na način što će u programu za glasanje SurveyMonkey upisati svoje ime i prezime, a zatim sa liste kandidata elektro inženjera jake struje odabrati do maksimalno 24, a sa liste elektro inženjera slabe struje, odabrati do maksimalno 16 kandidata i na kraju zaključiti glasanje.

Može se odabrati i manje, ali ne i više od makismalno dozvoljenog broja kandidata sa izbornih lista. Glasački list na kome je glasano više od maksimalno dovoljenog broja kandidata smatraće se nevažećim. Svaki aktivni član Strukovne komore može glasati samo jednom. 

Nakon što Elektronska Izborna sjednica bude okončana, Verifikaciona komisija koju čine: Željko Maraš, predsjednik i Šeljko Redžepagić, potpredsjednik sadašnjeg saziva Izvršnog odbora Strukovne komore, koji se nijesu kandidovali u ovom izbornom ciklusu, izvršiće kontrolu gasackih listova i izbornog materijala i sačiniti Izvještaj o rezultatima sa Elektronske sjednice Izborne skupštine Strukovne komore elektro inženjera.

Prvih 12 kandidata koji imaju najviše glasova na konačnoj izbornoj listi elektro inženjera jake struje i prvih 8 kandidata koji imaju najviše glasova na konačnoj izbornoj listi elektro inženjera slabe struje biće pozvani na Konstitutivnu sjednicu Skupštine Strukovne komore elektro inženjera, koja će se održati dana 24.09.2021. godine (petak).

 

Napomena: Svi pojmovi, korišćeni u ovom pozivu, a koji u svojoj prirodi mogu imati rodno značenje, bez obzira na kontekst, ravnopravno i bez izuzetka se odnose na muški i ženski rod.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021