ODRŽAN SASTANAK KOMORE ARHITEKATA IKCG  SA PREDSTAVNICIMA SUDSKIH VJEŠTAKA
21.01.2022

U srijedu, 19. januara 2022. godine, u Inženjerskoj komori Crne Gore održan je radni sastanak koji je organizovala Strukovna komora arhitekata, sa predstavnicima sudskih vještaka arhitektonske sekcije. Sastanku su ispred Komore arhitekata prisustvovali predsjednik strukovne komore arhitekata mr Novica Mitrović, i Slavko Radunović član Skupštine strukovne komore arhitekata. Predstavnici arhitektonske sekcije sudskih vještaka su bili Zoran Đurđenović, Vladimir Ivanović i Lejla Kojić.


Povod za sastanak je bila inicijativa sudskih vještaka arhitektonske sekcije za usaglašavanjem djelatnosti vještačenja sa zakonskom regulativom, zbog izbora neadekvatnih vještaka u sudskim procesima koji se tiču zemljišta. Predsjednik strukovne komore arhitekata Novica Mitrović, je istakao da je Izvršni odbor na svojoj sjednici, ustanovio da je inicijativa opravdana, i da će Komora arhitekata preduzeti sve neophodne aktivnosti u cilju njene realizacije. Istovremeno je naglasio da je izrada Zakona o inženjerskim djelatnostima na kojem IKCG trenutno radi idealna prilika da se ova oblast u potpunosti reguliše.   

Osim navedenog učesnici su razgovarali i o ostalim problemima  u radu sudskih vještaka, i arhitekata uopšteno,  o stanju u prostoru i aktivnostima Komore arhitekata u narednom periodu. Predsjednik strukovne komore arhitekata Novica Mitrović je pozvao sudske vještake da se aktivnije uključe u rad Strukovne komore arhitekata, i naglasio neophodnost bolje saradnje u narednom periodu.

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021