Program stručnog usavršavnja SKMI
22.11.2022

Kako IKCG od 1. jaunara 2023. godine treba da počne sa sprovođenjem jednog od najznačajnijih javnih ovlašćenja, Program stručnog usavršavnja, a u cilju definisanja načina sprovođenja istog, napravio sam spisak Zakona i Pravilnika iz oblasti mašinstva i povezanih oblasti. Jedna od obuka bi bila u vezi Zakona i podzakonskih akata.

Molim vas za sugestije, primjedbe i prijedloge na dostavljeni materijal. Kako se radi o širokoj i kompleksnoj oblasti tehnike, moguće je da sam nešto ispustio, možda su pojedini dokumenti zamijenjeni novim ili nijesu važeći. Upitnik vezan za stručno usavršavanje vam je dostavljen od strane Inženjerske komore.

Ovaj spisak je dobra polazna osnova za definisanje liste prioriteta Pravilnika koje bi trebalo mijenjati i usklađivati sa Evropskim direktivama i standardima.

Molim vas da Izvršnom odboru SKMI dostavite u narednih mjesec dana prijedloge Pravilnika za koje bi trebalo tražiti, od nadležnih institucija, usklađivanje sa Evropskim direktivama i standardima iz predmetnih oblasti.
 

ZAKONI I PRAVILNICI ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE

 

Miodrag Macanović, dipl.inž.maš.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021