Stručno predavanje (vebinar): Odabir diferencijalne zaštite kod različitih aplikacija
11.04.2023

Stručno predavanje (vebinar):  Odabir diferencijalne zaštite kod različitih aplikacija

Srijeda 19. april 2023. godine, u periodu od 10h-11h

Način realizacije: online - Zoom aplikacija

 

Strukovna komora elektroinženjera IKCG u saradnji sa ETI Slovenija, organizuje u srijedu 19.04.2023.godine, u periodu od 10h-11h, vebinar (stručno predavanje) na temu:

 

Odabir diferencijalne zaštite kod različitih aplikacija

 

Predavač: Borut Drnovšek,  M. Sc.

Moderator: Milanko Džuver, dipl. inž. el.

 

Veći dio novoizgrađenih objekata ima ugrađenu diferencijalnu zaštitu tipa AC ili A sa nazivnom diferencijalnom strujom od 30 ili 300mA. Postavlja se pitanje da li je to dovoljno, odnosno da li je diferencijalna zaštita pravilno odabrana.

Danas se teško može govoriti o nekoj jednostavnoj zaštiti, pošto u svim objektima upotrebljava veliki broj uređaja različitih namjena. To su raznovrsni elektronski uređaji, fotonaponske elektrane, punjači električnih vozila i brojni drugi.

Kod svih tih aplikacija se može desiti da diferencijalna zaštita reaguje (isključi napajanje), kada za to uopšte nema potrebe, a može se i desiti i lošija varijanta, da diferencijalna zaštita ne reaguje, kada bi trebala.

Na predavanju će biti prikazana razlika između različitih tipova diferencijalne zaštite i na što je potrebno obratiti pažnju kada se ugradi diferencijalna zaštita, kod upotrebe različitih aplikacija, kao i uticaj nepravilnog odabira diferencijalne zaštite na zaštitu života i imovine.

Trajanje vebinara je 60 min.

 

Napomena:

Broj bodova koji se stiče prisustvom predavanju za članove/ice SKEI je 2 (stručno područje).

Prijavljivanje:

Prijavljivanje polaznika vrši se putem elektronske platforme na sajtu IKCG. Neophodno je da član/ica IKCG ima registrovan nalog sa mail adresom prijavljenom u Registru članova IKCG.

Registracija naloga se vrši po detaljnom Uputstvu sa sajta - link:

UPUTSTVO ZA REGISTRACIJU KORISNIČKOG NALOGA NA SAJTU IKCG

Nakon uspješne registracije, na Vašem profilu (Lična prezentacija člana) u dijelu Stručno usavršavanje - Raspored konferencija, klikom na polje Prijavi (pored naziva teme predavanja), Vaša prijava će biti evidentirana. Sistem će Vam dati povratnu informaciju o Vašoj prijavi.

Neograničen broj polaznika predavanja. Rok za prijavljivanje je 17.04.2023.godine u 10h, kada će konačan spisak prijavljenih biti formiran.

Za dodatne informacije obratite se na mail: strucnousavrsavanje@ikcg.co.me 

 

Link za vebinar biće poslat na mail adrese svih prijavljenih članova/ica Strukovne komore elektro inženjera IKCG.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021