Angažovanje inženjera različitih struka na projektu “Funkcionalna analiza obrazovne infrastrukture sa preporukama za unapređenje”
12.07.2023

Inženjerska komora Crne Gore informiše inženjersku javnost da Ministarstvo prosvjete, uz tehničku podršku Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), pokreće projekat sa ciljem da se izvrši funkcionalna analiza cjelokupne obrazovne infrastrukture preduniverzitetskog obrazovanja, u kontekstu pružanja obrazovnih usluga. 

 

S tim u vezi, UNOPS planirana angažovanje inženjera različith profila:

 

  1. Inženjer mašinstva - dvije konsultantske pozicije (link za oglas)
  2. Inženjer građevine - dvije konsultantske pozicije (link za oglas)
  3. Inženjer elektrotehnike (visoki napon) - dvije konsultantske pozicije (link za oglas)
  4. Inženjer arhitekture - dvije konsultantske pozicije (link za oglas)

 

Prijavljivanje je onlajn, a za popunjavanje onlajn aplikacije je potrebno oko 20 minuta. 

U nastavku dijelimo i kratko uputstvo za popunjavanje prijave preko onlajn platforme:

  • Ukoliko želite da se prijavite za neku od pozicija, to radite pritiskom na dugme https://lh5.googleusercontent.com/crxRPac9soqbDV_rfsgTpwZ7hLzEiWV8Gs-sYIE8tj4cNrpBv0ayAdJvs87kuqv0ZCg0zN08hRTn9GgRNRNu5WoDg00n0S8B9q11mVkGNYPY5Tp0PPtg-lOygnUNbT3T4IEdmY6-W0T7lLVSTJoiepc, koja ce vas povesti na stranicu https://jobs.unops.org/
  • Registrujte svoj nalog pritiskom na Register 
  • Kreirajte svoj profil, tj. svoju onlajn Biografiju. PAŽNJA: Obavezno je popunjavanje polja označenih zvjezdicom
  • Na kartici Personal popunjavate lične podatke
  • Na kartici Education popunjavate svoje stečeno obrazovanje. U dijelu Degree level birate nivo obrazovanja. PAŽNJA: U dijelu koji se odnosi na Obrazovanje, navesti pojedinačno sve DIPLOME, SERTIFIKATE, LICENCE i sl. U dalji proces ocjenjivanja kandidata će se kvalifikovati isključivo kandidati sa: Minimum magistarske studije po novom Bolonja sistemu ili 10 semestara po starom sistemu obrazovanja (dakle minimum VII-1 nivo kvalifikacija). MOLIMO VAS DA SVE DIPLOME, SERTIFIKATE I LICENCE DODATE NA KARTICI “ATTACHMENTS”. Ovo uključuje i dostavljanje dokaza za licencu ovašćenog inženjera za obavljanje djelatnosti izrade tehničke dokumentacije i građenje objekta.
  • Na kartici Experience navedite sve dugoročne i kratkoročne angažmane i radno iskustvo. Polja sa zvjezdicom su obavezna. U Opisu zadataka navedite zadatke koji su naročito vezani za ono što se traži od Oglasom (uključujući i dio koji se odnosi na Poželjne kvalifikacije i iskustva). Prijava se popunjava na engleskom jeziku. Predlažemo da  koristite kratke i jednostavne rečenice. Za preporuke navesti imena supervizora ili kolega koji mogu da posvedoče o vašoj kompetentnosti za poziciju za koju se prijavljujete. 
  • na kartici Languages dodajete sve jezike koje znate, uključujući i maternji. kao što je navedeno u oglasu, najmanje je INTERMEDIATE poznavanje engleskog i  FLUENT crnogorskog, za svaku od navedenih opcija.
  • Na kartici Skills odaberite sve relevantne vještine koje su date kao opcija.
  • Na kartici Attachments dodajte sva relevantna dokumenta koja mislite da bi doprinjeli vasoj aplikaciji, narocito diplomu/e, licence, sertifikate, a možete dodati i neku listu radova ili projekata. Možete dodati i proširenu verziju Biografije u nekom drugom formatu, mada će se prevashodno ocjenjivati ono što ste unijeli od podataka u samoj online aplikaciji.
  • U dijelu koji se odnosi na vještine upisati broj ili čekirati kućicu pored svake od navedenih vještina, ukoliko ih kandidat posjeduje (uključujući dio koji se tiče upotrebe IKT i dijela koji se tiče Sertifikata. 

 

Kada popunite sve podatke, u vašem donjem desnom uglu pritisnite Submit application.

Ukoliko želite te da dopunite ili korigujete informacije u aplikaciji, to ćete moći da uradite tokom cijelog period u toku kojeg će oglas biti otvoren/aktivan.

Ukoliko budete selektovani, dobićete poziv u narednih mjesec dana i proći ćete kroz proces koji se sastoji najmanje od pisanog testa i usmenog intervjua.

Pozicija je konsultantskog karaktera i podrazumijeva određeni broj dana na mjesečnom nivou, većinom rada na terenu ali i od kuće. Radni jezik je dominantno crnogorski, ali sa dijelovim gdje ćete morati da demonstrirate znanje i razumijevanje engleskog jezika.

 

Uslovi angažovanja, uključujući finansijske detalje, će biti podijeljeni samo sa izabranim kandidatima.

 

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021