Održana komercijalna prezentacija na temu: Sistem zaštite mostovskih konstrukcija – hidroizolacija
13.06.2024

Inženjerska komora Crne Gore, u saradnji sa kompanijom M Solutions doo, održala je komercijalnu prezentaciju na temu: „Sistem zaštite mostovskih konstrukcija – hidroizolacija“.

Prezentacija je održana 12. juna 2024. godine, u multimedijalnoj sali Hotela „CUE“ u Podgorici - The Capital Plaza, sa početkom u 11:00h, gdje je učešća uzeo 51 član.

Događaj je okupio stručnjake iz različitih oblasti građevinarstva, kao i brojne zainteresovane učesnike.

Prezentacija je počela u 11:00h uvodnim govorom Mirka Maksimovića, dipl.inž.građ., koji je dao kratak pregled teme i značaja zaštite mostovskih konstrukcija.

Nebojša Miletić, dipl. inž.maš., je predstavio inovativni sistem zaštite mostovskih konstrukcija uz primjenu hidroizolacionih sistema na bazi MMA, sa posebnim naglaskom na prskanu hidroizolaciju „Eliminator“. Takođe, Miletić je podijelio primjere iz prakse, uključujući radove na autoputu „Smokovac – Mateševo“, mostu „Braila“ u Rumuniji, i drugim mostovima u regionu.

Mirko Maksimović je govorio o sistemima zaštite betonskih konstrukcija uz primjenu prskanih hidroizolacionih sistema na bazi „Polyuree“. Pored toga, Maksimović je detaljno opisao ugradnju MMA sistema na mostu „Braila“, drugom najdužem mostu na sajlama u Evropi, sa osvrtom na prednosti i izazove izvođenja radova u Evropskoj Uniji.

Tokom prezentacije, učesnici su imali priliku da postavljaju pitanja i učestvuju u diskusijama koje su bile veoma konstruktivne i informativne. Posebno su bile cijenjene povratne informacije i aktivno učešće prisutnih, što je dodatno doprinjelo kvalitetu događaja.

PREZENTACIJA

FOTOGRAFIJE

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021