POZIV NA RADIONICU: PRIMJENA PROPISA U OBLASTI ENERGETSKE EFIKASNOSTI ZGRADA
25.06.2024

Inženjerska komora Crne Gore i Ministarstvo energetike i rudarstva vas poziva na radionicu Primjena propisa u oblasti energetske efikasnosti zgrada, koja se organizuje u partnerstvu dva subjekta, 9. jula 2024. godine, sa početkom u 10 časova, u hibridnom formatu, u hotelu Voco, u Podgorici i online (putem Zoom platforme).

Cilj radionice je upoznavanje stručne javnosti sa novim propisima u oblasti energetske efikasnosti zgrada koji su nedavno usvojeni i to:

  1. Pravilnik o minimalnim zahtjevima energetske efikasnosti zgrada kojim se uvode novi, nešto strožije zahtjevi po pitanju izgradnje objekata u Crnoj Gori i definiše metodologija proračuna energetskih karakteristika zgrada koja je implementirana u nacionalnom softveru (MEEC);
  2. Pravilnik o sertifikovanju energetskih karakteristika zgrada kojim je po prvi put u Crnoj Gori uređen postupak izdavanja energetskog sertifikata ( „pasoša“) zgrade.

Imajući u vidu uticaj ovih propisa na građenje objekata u Crnoj Gori, naročito po pitanju uvoženja energetskih sertifikata, veoma je važno da svi učesnici u procesu građenja budu upoznati sa obavezama koje predstoje.

Pozivamo vas da aktivnim učešćem na ovom događaju, kroz interesovanje i interakciju date vrijedan doprinos daljem razvoju ove oblasti.

Učešćem na ovoj radionici stiče se 2 boda (poznavanje propisa).

AGENDA

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021