2024 WFEO GREE WOMEN IN ENGINEERING AWARD
27.06.2024

Kao vrhovno međunarodno tijelo za inženjere, Svjetska federacija inženjerskih organizacija je ponosna što promoviše raznolikost, inkluziju i rodnu ravnopravnost u inženjeringu. Tokom proslave 50. godišnjice u sjedištu UNESCO-a u Parizu u martu 2018. godine, WFEO je sa zadovoljstvom objavila, uz podršku svog sponzora GREE Electric Appliances, novo priznanje koje ima za cilj da istakne izuzetne žene inženjere. Ovo priznanje se dodjeljuje ženama inženjerima koje su pokazale profesionalnu izvrsnost i ostavile veliki uticaj kroz svoj rad, te su uzor i vođe u svojoj oblasti.

Nagrada WFEO GREE za žene u inženjerstvu se dodjeljuje svake godine. Upućuje se poziv za nominacije za izvanredne žene inženjere koje su dale značajan doprinos inženjerstvu. Nominacije mogu biti predložene od strane institucija kao što su univerziteti, inženjerske institucije ili udruženja, korporativna entiteti ili druga organizacija. Nominacije moraju biti odobrene od strane predsjednika, izvršnog direktora, šefa odjeljenja na univerzitetu ili ekvivalentne institucije. Nominacije i pisma podrške od članova organizacija ili saradnika WFEO biće visoko cijenjena.

Samonominacije nisu prihvaćene.

  • Nominacije, koristeći priloženi obrazac za nominaciju i prateći njegove instrukcije, moraju biti podnesene do 31. augusta 2024. godine na wfeo-awards@wfeo.org.
  • Nagrada se sastoji od medalje, sertifikata i novčane nagrade od 1.000 USD.
  • Dobitnica nagrade za 2024. godinu će biti obaviještena u jesen 2024. godine i bit će predstavljena tokom sjednice Izvršnog vijeća WFEO-a i Globalne inženjerske konferencije koja će se održati u Kigaliju, Ruandi, od 15. do 18. oktobra 2024. godine.

Više informacija na LINK-u.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021