Kotor: Održana Međunarodna konferencija studenata elektrotehnike

Cafe del Montenegro Portal , 08. avgust 2013. Crna Gora

Međunarodna konferencija studenata elektrotehnike održana je u Kotoru od 30. jula do 6. avgusta. Ovaj događaj okupio je oko 50 studenata iz 22 različita evropska grada i 20 iz Podgorice.

"Studenti su pored akademskog dijela u oblasti fotografije, novinarstva, filma i teambuilding-a, imali prilike da uživaju u ljepotama Boke prilikom krstarenja zalivom. Posjetili su Budvu, plaže Jaz i Plave horizonte, a posebno su oduševljeni Kotorskim karnevalom koji je za mnoge predstavljao pravu atrakciju. Nacionalnim jelima i pićima iz Crne Gore su i više nego zadovoljni", navodi se u saopštenju EESTEC LC.

Kako ističu, ciljevi ove konferencije bili su promovisanje kulture i običaja Crne Gore, razmjena informacija o obrazovnim sistemima u Crnoj Gori i drugim evropskim zemljama, kao i o mogućnostima stručnog usavršavanja istih.

Održavanje Međunarodne konferencije podržali su Ministartsvo prosvjete, Opština Kotor, SIEMENS, ERSTE banka, Inženjerska komora Crne Gore, Opština Budva, Investiciono-razvojni fond Crne Gore, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, Ministartsvo finansija te Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

http://www.ingkomora.me/cms/public/image/uploads_staro/Arhimed_kotor-odrzana-medjunarodna-konferencija-studenata-elektrotehnike.pdf

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021