Zavičaju uzvraćaju visokim dometima u znanju

Pobjeda, 22. septembar 2013. Crnom Gorom (24. strana)

Zahvalni za stipendije i nagrade Simeon Minić, Tanja Drinčić, Maja Kecojević, Arsenije Maliković i Tijana Vujičić rodnom gradu se na najbolji način odužuju znanjem i stremljenjem ka visokim dometima u nauci.

(...)

Nagradu rodnog grada Arsenije Maliković zavrijedio je prosječnom ocjenom 9.82 na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici, a uporedo i fizike na Prirodno-matematičkom (prosjek 9.54). Nakon proglašenja za najboljeg studenta fakulteta 2010, naredne godine mu je stigla i Nagrada Univerziteta i stipendija Inženjerske komore Crne Gore.

Uporedno studiranje elektrotehnike i fizike Maliković objašnjava: ,,U osnovnoj i srednjoj školi bio sam uspješan iz fizike i matematike. Tri godine sam osvajao nagrade na republičkim takmičenjima, a 2005. i na Saveznom, tako da sam se plasirao za juniorsku olimpijadu znanja u Indoneziji. Ja i Rade Kovač bili smo prvi Crnogorci učesnici tog prestižnog međunarodnog takmičenja. Trebalo je i da 2009. učestvujemo na seniorskoj olimpijadi iz fizike u Meksiku, ali nijesmo pošli zbog bojazni profesora od svinjskoggripa“. Maliković objelodanjuje i da je već upisao magistarske studije na podgoričkom fakultetu, a dogodine će, kako očekuje, doktorske nastaviti u inostranstvu, u želji da se naučnim radom bavi „u nekom od poznatih naučnoistraživačkih centara".

LINK

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021