SEDMI DANI ELEKTRO INŽENJERA IKCG
10.10.2023

Strukovna komora elektro inženjera IKCG, dana 18. i 19.10. 2023. godine, na IMANJU KNJAZ u Podgorici, organizuje tradicionalni Stručni skup SEDMI DANI ELEKTRO INŽENJERA IKCG.

Nadamo se da ste već izvršili prijavu i da ćete biti prilici da budete učesnice/i ovogodišnjeg skupa na kojem ćete prisustvovati prezentaciji deset radova, koje su za skup prijavili autori iz Crne Gore, Slovenije, Srbije i Makedonije, šest sponzorskih kompanijskih prezentacija, te tri Panela-Okrugla stola na teme: zelene tranzicije u CG, primjene vještačke inteligencije u inženjeringu, kao i o razvoju širokopojasnog pristupa u CG.

Čini nam izuzetno zadovoljstvo i čast što smo za SEDME DANE obezbijedili rekordan broj pokrovitelja i sponzora, tri pokrovitelja i četrnaest sponzora.

Pokrovitelji ovogodišnjeg skupa su: Ministarstvo kapitalnih investicija Crne Gore, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore i Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore.

Generalni sponzor Stručnog skupa je Crnogorski elektroprenosni sistem AD.

Zlatni sponzor je kompanija ABB Ltd. Zagreb, Republika Hrvatska.

Srebrni sponzori su kompanije: Elektroprivreda Crne Gore AD; ČIKOM d.o.o. iz Podgorice; SCHNEIDER ELECTRIC d.o.o. iz  Beograda, Republika Srbija;  VERTIV d.o.o. iz Zagreba, Republika Hrvatska;  HIKVISION EUROPE B.V. iz Hoofddorpa, Holandija i  BOSCH d.o.o. iz Beograda, Republika Srbija.

Bronzani sponzori su:  Privredna komora Crne Gore; Monteput AD; TELEMONT d.o.o. iz Podgorice; ETI ELEKTROELEMENT d.o.o. iz Izlake, Republika Slovenija i LEGRAND ELECTRIC d.o.o. iz Beograda, Republika Srbija.

Sponzor skupa je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Uz njih, u ulozi sponzora pripreme Zbornika radova sa ovogodišnjeg skupa, pojavljuje se šest kompanija iz Crne Gore, i to: D&D ING d.o.o. iz Berana, Montecontrol d.o.o iz Podgorice, Elnos inženjering d.o.o. iz Podgorice, Alarm automatika d.o.o. iz Podgorice, MT Tim d.o.o. iz Podgorice i   Argelis d.o.o. iz Podgorice.

Smatramo da je ovoliki odziv od strane pokrovitelja i sponzora dokaz da je naš Stručni skup svojim trajanjem i kvalitetom pokazao da je, osim stručnog usavršavanja i druženja članica/ova Strukovne komore elektro inženjera, odavno postao i prilika renomiranim kompanijama iz Crne Gore i inostranstva da prezentuju svoja dostignuća i tehnička rješenja i da, u neposrednom kontaktu sa elektro inženjerima iz Crne Gore, pospješe postojeće i ostvare nove poslovne  saradnje sa njima.

Jedan broj sponzora će sve vrijeme trajanja skupa biti prisutan na svojim štandovima u Sali za izlagače, pa će svi učesnici biti u prilici da i od njih lično dobiju njihove izlagačke materijale za koje su zainteresovani, kao i sve neophodne informacije.

Skupu će prisustvovati i predstavnici naučne, prosvjetne i privredne zajednice iz Crne Gore, ali i naši uvaženi prijatelji i gosti iz inostranstva.

Skup je od strane organizatora, Strukovne komore elektro inženjera, započet sa motivom da na jednom mjestu okupimo elektro inženjere i predstavnike kompanija iz Crne Gore i inostranstva, da budemo u prilici da čujemo i vidimo aktuelnosti iz elektro inženjerske prakse, ali i da istovremeno svi učesnici imaju priliku za druženje i obnavljanje postojećih i uspostavljanje novih ličnih i poslovnih kontakata.

Sa istom idejom i istim ciljem organizujemo i ovogodišnji skup i po dosadašnjem odzivu smatramo da smo u tome uspjeli.

Organizacioni odbor želi da se zahvali svima koji već sedam godina, koliko traje Stručni skup DANI ELEKTRO INŽENJERA IKCG, podržavaju naš rad, članicama/ovima Strukovne komore, gostima iz zemlje i inostranstva, a posebnu zahvalnost dugujemo pokroviteljima i sponzorima, bez čije moralne i materijalne pomoći ne bi bili u prilici da skup organizujemo, a na osnovu čega je učešće aktivnih članova Strukovne komore i naših uvaženih koleginica/lega koji su u statusu penzionera, svih ovih godina besplatno.

Očekujemo vas na Imanju KNJAZ u Podgorici, tokom dva dana trajanja skupa, 18. i 19. oktobra 2023. godine.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021