1FUTURE e-newsletter
28.11.2023

U okviru aktivnosti u realizaciji 1 FUTURE projekta PRIDRUŽENI ZA ODRŽIVOST - IZGRADNJA zajednica otpornih na klimu u ZB i EU, objavljen je prvi broj e-newsletter.

Razumijevajući važnu ulogu institucija visokog obrazovanja u regionu Zapadnog Balkana, projekat 1Future povezuje akademsku zajednicu sa različitim zainteresovanim stranama kako bi doprinio stvaranju zajednice otporne na klimu. Usred gorućih izazova klimatskih promjena, ova inicijativa, u skladu sa "Zelenim dogovorom" EU i CBHE akcijom Erasmus+ programa, naglašava transformativnu moć visokog obrazovanja koje treba da podstiče održivost i otpornost.

Projektna mreža 1FUTURE osnovana 2019. godine, kao čvrsta saradnja koja okuplja visokoškolske ustanove iz EU i regiona Zapadnog Balkana. Ovaj dinamični konzorcijum, obogaćen je uključivanjem poslovnih udruženja, neprofitnih organizacija i podržan od strane vladinih institucija pridruženih partnera, utjelovljuje model četverostruke spirale, osiguravajući multidisciplinarnu i raznoliku saradnju i snažan angažman dionika.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021