Pridružite se nagradi Active House 2024
15.12.2023

Nagrade slave i promovišu najbolje prakse u oblasti održivih zgrada koje su usmjerene na ljude. 

Active House Alliance je globalno udruženje poznato po uspostavljanju standarda koji imaju za cilj stvaranje zdravijih i udobnijih zgrada, traži uzorne i inovativne građevinske projekte koji uzimaju u obzir principe Aktivne kuće, na osnovu potpuno izrađenih planova ili zgrada završenih u poslednjih 12 meseci.

Tema nagrade će 2024. biti „Udobnost, energija i životna sredina“. Odaće počast projektima koji neprimetno spajaju ove principe kako bi stvorili prostore koji nisu samo zgrade već staništa koja otjelotvoruju budućnost održivog života, sa posebnim osvrtom na sljedeće „vrednosti aktivne kuće“:

  • Udobnost: U kojoj mjeri zgrada daje prednost dobrobiti stanara?
  • Energija:   U kojoj mjeri su implementirana energetski efikasna rješenja?
  • Životna sredina: U kojoj mjeri su korišćeni održivi resursi i optimizovan ukupan uticaj na životnu sredinu?
  • Opciono: Ljepota, održivost i inkluzivnost: U kojoj mjeri zgrada poboljšava kvalitet iskustva svojih korisnika, u skladu je sa okruženjem i podstiče lak pristup i interakciju?

Ceremonija dodjele nagrada 2024. biće dio Novog evropskog Bauhaus festivala, čiji je domaćin Evropska komisija u Briselu.

Active House International poziva profesionalne graditelje kuća, programere, arhitekte, dizajnere i studente koji su radili na projektima održivog renoviranja da podnesu prijavu za nagrade Active House Avards 2024.

Rok za predaju je 15. februar 2024. godine.

Više informacija na www.activehouse.info

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021