Održano stručno predavanje: Procjena rizika od katastrofa Crne Gore i Zakon o obnovi nakon elementarne nepogode, tehničko-tehnološke i druge nesreće
03.04.2024

Inženjerska komora Crne Gore održala je stručno predavanje na temu: Procjena rizika od katastrofa Crne Gore i  Zakon o obnovi nakon elementarne nepogode, tehničko-tehnološke i druge nesreće.

Predavanje je održano 3.04.2024.godine sa početkom u 11h, uživo, u sali IKCG-a gdje je prisustvovalo 16 članova i putem ZOOM platforme gdje je predavanju pristupilo 436 članova.

Predavač mr Ljuban Tmušić je na predavanju govorio o procjeni rizika od katastrofe Crne Gore kroz opšti i posebni dio, o pojedinačnim rizicima i multirizicima, i naglasio da zaintersesovani sve ovo mogu pronaći u dokumentu iz 2021.godine od strane Vlade Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata za zaštitu i spašavanje pod nazivom "Procjena rizika od katastrofa Crne Gore".

U drugom dijelu predavanja govorilo se o PDNA metodologiji i skrenuta je pažnja da Crna Gora nema i dalje Zakon o obnovi nakon elementarne nepogode, tehničko-tehnološke i druge nesreće, i da je isti u izradi.

Učesnici su ostvarili 2 boda iz stručnog područja.

Ovo predavanje je još jedan korak u našem nastojanju da osiguramo najkvalitetnije stručno usavršavanje za naše članove/ice i pružimo im priliku da neprestalno napreduju u svom profesionalnom i ličnom razvoju.

FOTOGRAFIJE

PREZENTACIJA 1

PREZENTACIJA 2

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021