Dvanaesto zasijedanje Generalne skupštine ECEC

U subotu, 26. septembra 2015. godine,  u Rimu je održana je 12 sjednica Generalne skupštine Evropskog savjeta inženjerskih komora. Na sjednici je prisustvovalo 32 delegata, predstavnika različitih komora – članica ECEC, među kojima su bili i predstavnici Inženjerske komore Crne Gore na čelu sa predsjednikom Prof. dr Branislavom Glavatovićem.

 

Predsjednik WFEO Marwan Abdelhamid, predsjednik ECCE Wlodzimierz Szymczak, generalni sekretar FEANI Dirk Bochar, generalni sekretar Arapske inženjerske federacije (FAE) Adil Al-Hadithi zajednički su konstatovali značaj saradnje među inženjerskim organizacijama i prenijeli spremnost da rade na inteziviranju međusobnih odnosa ali i sa ECEC. Rezultati određenog broja projekata koji se implementiraju zajedno sa FEANI i ECCE već su vidljivi, konstatovano je na sjednici, navodeći primjer sprovođenja zajedničkog okvira za obuku inženjera  kao i pripreme narednog Evropskog dana inženjera u 2017.godini.

 

 

 

U okviru 12. zasijedanja generalne skupštine ECEC, predsjednik Evropskog savjeta Črtomir Remec prezentovao je aktivnosti koje su realizovane pod okriljem ove organizacije u proteklom periodu od tri godine.

 

 ECEC Izvještaj


 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021