Međunarodni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje za jedno od najvećih neizgrađenih urbanih zona u okolini skopskog centralnog okruga, RASADNIK
20.07.2022

Opština Kisela Voda u glavnom gradu Republike Severne Makedonije – Skoplju, raspisuje međunarodni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje za jedno od najvećih neizgrađenih urbanih zona u okolini skopskog centralnog okruga, poznatijeg kao Rasadnik.  

Međunarodni konkurs će biti otvoren 4 meseca, prema dokumentima na linku ispod. Međunarodni poziv se sastoji iz dva dela i osam priloga. Prvi deo su programske smernice za učesnike Međunarodnog takmičenja, dok je drugi deo konkursna dokumentacija i njeni prilozi.

Ocenjivanje pristiglih idejnih rešenja vršiće devetočlani žiri sastavljen od vodećih domaćih i međunarodnih stručnjaka iz oblasti arhitekture i urbanizma, uključujući i predstavnike Arhitektonskog fakulteta u Skoplju, Makedonske komore sertifikovanih arhitekata i inženjera. i Udruženje arhitekata Makedonije, kao i predstavnici participativnog tela.

Sve detalje međunarodnog poziva (na engleskom) možete pronaći na https://vvv.kiselavoda.gov.mk/content-data/ZIP_dokumenti_Rasadnik, uključujući i video prezentaciju https://vvv.kiselavoda.gov.mk /indek.php/component/content/article/8-soodrzina/3381-video-rasadnik

Sve dalje upite možete poslati na e-mail: konkurs.rasadnik@kiselavoda.gov.mk.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021