Susret između predstavnika Inženjerske komore Crne Gore i predstavnika Crnogorske akademije nauka i umjetnosti
24.04.2024

Podgorica, 24.4.2024.godine – Inženjerska komora Crne Gore je održala radni sastanak na poziv Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU), s ciljem jačanja saradnje i buduće razmjene znanja i aktiviranja sporazuma potpisanog 2011. godine.

Na sastanku su se razmatrale mogućnosti za saradnju između dvije institucije. U skladu sa sporazumom, raspravljano je o realizaciji mogućih zajedničkih projekata, kao i drugih formi zajedničkih aktivnosti.

Predstavnici Inženjerske komore su istakli važnost ove saradnje, naglašavajući da će ona doprinijeti razvoju inženjerskih znanja i inovacija u Crnoj Gori. CANU, kao vodeća institucija nauke i umjetnosti u zemlji, pruža idealan prostor za organizaciju stručnih događaja i posticanje naučne rasprave.

Planirana saradnja obuhvatiće niz aktivnosti, uključujući razmjenu stručnih znanja, zajedničke publikacije, organizaciju predavanja i seminara, kao i saradnju na istraživačkim projektima. Ova inicijativa ima za cilj osnaživanje veze između akademske zajednice i inženjerske struke, te pružiti mogućnosti za profesionalni razvoj i inovacije.

Tokom posjete CANU-u, delegacija Inženjerske komore je imala priliku da posjeti i izložbu slika poznatog crnogorskog slikara Voja Stanića, koja se trenutno održava u prostorijama CANU-a. Ova umjetnička izložba dodatno je obogatila susret i pružila inspiraciju za dalju saradnju između inženjerske i umjetničke zajednice.

Više informacija o predstojećim događajima i projektima biće dostupno na web stranicama Inženjerske komore i CANU-a.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021