Održana konferencija: Noć arhitekture "Pod svijetlom arhitekture"
26.04.2024

U Podgorici, 24. aprila 2024.godine, Strukovna komora arhitekata Inženjerske komore Crne Gore (IKCG) uspješno je organizovala Noć arhitekture s ovogodišnjom temom "Pod svijetlom arhitekture". Događaj se održao u Muzičkom centru Crne Gore u Podgorici, i okupio značajan broj učesnika iz arhitektonske struke.
Glavni predavači bili su Iva Letilović iz AB foruma, sa sjedištem u Zadru i Odile Decq iz pariškog studija Odile Decq, koji su predstavili inovativne pristupe i ideje u savremenoj arhitekturi. Njihova izlaganja postakla su brojne diskusije i razmjenu mišljenja među prisutnima.
Moderator događaja bio je Marko Stjepčević, koji je osigurao dinamičnu interakciju između predavača i publike. Program je obuhvatio teme koje se kreću od praktičnih rješenja do kreativnih inovacija u arhitekturi.
Noć arhitekture bila je namijenjena članovima Strukovne komore arhitekata (SKA) i svim entuzijastima arhitekture. Događaj je okupio značajan broj stručnjaka, studenata i ljubitelja arhitekture, s ukupno 220 učesnika, što potvrđuje njegovu relevantnost i popularnost.
Strukovna komora arhitekata IKCG ističe zadovoljstvo uspjehom ovog događaja i planira slične inicijative u budućnosti, s ciljem promicanja arhitekture i profesionalnog razvoja svojih članova.

Generalni sponzor događaja bio je "Lamex" DOO Novi Sad.

FOTOGRAFIJE

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021