​​​​​​​Analiza standarda MEST EN ISO/IEC 27001:2019 - Informaciona tehnologija - Bezbjednosne tehnike - Sistemi za upravljanje bezbjednošću informacija – Zahtjevi.
09.11.2022

U savremenom poslovnom okruženju svaka organizacija sve više zavisi od informatičke i komunikacione infrastrukture. Protok ogromne količine podataka i informacija između subjekata izlaže subjekte i njihove sisteme brojnim bezbjedonosnim prijetnjama. Primjena standarda u poslovnom okruženju dovodi do smanjenja rizika od gubitka podataka i narušavanja integriteta na prihvatljiv nivo.

Prepoznajući značaj navedenog, Institut za standardizaciju Crne Gore (ISME) organizuje seminar na temu:

Analiza standarda MEST EN ISO/IEC 27001:2019 - Informaciona tehnologija - Bezbjednosne tehnike - Sistemi za upravljanje bezbjednošću informacija – Zahtjevi.

 

Riječ je o standardu koji propisuje zahtjeve za organizacije koje žele da uspostave, primijene, održe i stalno poboljšavaju sistem menadžmenta bezbjednošću informacija (ISMS). Zahtjevi propisani ovim standardom su generički i mogu se primijeniti na sve vrste organizacija bez obzira na njihovu veličinu i djelatnost.

 

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen organizacijama koje žele da povećaju nivo bezbjednosti svojih informacionih sistema,  a posebno onima koji imaju obavezu da primjenjuju Zakon o informacionoj bezbjednosti. Takođe, namijenjen je organizacijama koje su sertifikovane ili namjeravaju da se sertifikuju za sistem menadžmenta bezbjednošću informacija, rukovodiocima sistema bezbjednosti informacija, IT menadžerima, menadžerima rizikom, HR menadžerima, finansijskim menadžerima, konsultantima sistema menadžmenta informacijama, tj. svima koji vode računa o bezbjednosti informacija, podataka i sistema.

 

Cijena seminara i pogodnosti za kandidate:

Kako bi seminar učesnicima učinili što pristupačnijim, odlučili smo se za hibridni način izvođenja seminara (lično prisustvo i udaljeno praćenje preko video platformi) i prihvatljive cijene sa nizom pogodnosti.

Cijena seminara iznosi 80,00€ / po osobi (lično prisustvo), odnosno 60,00€ (za praćenje putem video linka).

 

U kotizaciju je uračunato:

  • prisustvo seminaru ili praćenje putem video linka,
  • prezentacija predavača (koja će biti dostavljena u elektronskom obliku),
  • pristup standardu za online čitanje putem sajta ISME u trajanju od 10 dana,
  • za učesnike seminara odobrava se popust od 10% za kupovinu standarda i
  • sertifikat/potvrda o odslušanom seminaru.

Za organizacije koje prijave više od jednog učesnika, za drugog i svakog sljedećeg odobrava se popust u iznosu od 20% po učesniku.

Članovima Instituta i članovima tehničkih komiteta Instituta odobrava se popust od 25% po učesniku.

 

Ko je predavač?

Prof. dr Ramo Šendelj je redovni profesor na Univerzitetu Donja Gorica i rukovodilac Master studija “Sajber bezbjednost”. Kao gostujući profesor angažovan je u nastavi na magistarskim i doktorskim studijama na Fakultetu informacijskih tehnologija, Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i na magistarskim studijama Tehničkog fakulteta, Univerziteta u Kragujevcu. Posjeduje višegodišnje iskustvo u rukovođenju i implementaciji projekata finansiranih iz EU grantova. Član je H2020 Programskog komiteta za istraživačku infrastrukturu, kao i predstavnik Crne Gore u Evropskom strateškom programu za istraživačku infrastrukturu. Profesor Šendelj je takođe član FP7 odbora za etiku, istraživanje i inovacije. Kao ekspert angažovan je prilikom reforme visokog obrazovanja u skladu sa Bolonjskom deklaracijom.

 

Datum i vrijeme održavanja seminara:

Seminar će se održati 25.11.2022. godine, u periodu od 09 do 15 časova, ulica Jovana Tomaševića br. 6, glavni ulaz zgrade Crvenog Krsta (Velika sala, I sprat).

Broj učesnika je ograničen.

 

Cijeneći da ćete prepoznati značaj ove teme, prisustvo možete potvrditi popunjavanjem prijave preko LINK-a, najkasnije do petka 18.11.2022. godine. 

E-mail adresa i kontakt telefon za dodatne informacije:

milica.bogicevic@isme.co.me020 227 123; 020 227 108; 067/637 770. 

 

AGENDA

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021