Webinar HKEI: Projektovanje tehničkih rešenja za povećanje efikasnosti poslovnih objekata, 20.04.2023.
10.04.2023

 

Strukovna komora elektro inženjera IKCG, poziva vas na webinar koji organizuju Hrvatska komora inženjera elektrotehnike (HKIE) i Alarm Automatika, koji će se održati 20.04.2023.godine, u on-line formatu.

 

Teme webinara

Zakonska regulativa i korištenje sistema zaštite u funkciji povećanja efikasnosti poslovnih objekata i procesa koji se u njima odvijaju.

Propisi kojima se reguliše projektovanje, implementacija i primjena sisetma zaštite u poslovnim objektima. Načini povećanja efikasnosti tehničkih sistema u objektima – integracija, centralizacija, širenje područja primjene. Primjeri iz prakse.

Projektovanje integrisanih sistema zaštite od požara za efikasniju zaštitu objekata i ljudi u njemu.

Povećanje efikasnosti tehničkih sistema u poslovnim objektima njihovom međusobnom integracijom. Primjeri integracije sistema dojave požara i sigurne evakuacije u funkciji podizanja nivoa sigurnosti. Primjeri upotrebe zaštitnih sistema za različite namjene.

Automatski monitoring potrošnje energenata i vode u objektima u funkciji veće energetske efikasnosti.

Važnost podizanja energetske efikasnosti u poslovnim objektima. Tačnost podataka o potrošnji i njihova analiza. Mjerni uređaji. Centralizirani monitoring potrošnje. Monitoring temperature i kvalitete zraka. ABsistemEnergy softver.

Prezentacija Priručnika za projektiranje integrisanih sistema za zaštitu od požara.

 

Kome je seminar namijenjen?

Seminar je namijenjen prvenstveno ovlaštenim elektro projektantima, ali i svim ostalim učesnicima u procesu projektovanja i gradnje.

Seminar Projektovanje tehničkih rješenja za povećanje efikasnosti poslovnih objekata se realizuje kao sastavni dio obaveznog stručnog usavršavanja.

Broj bodova, koji se ostvaruje prisustvom na webinaru za članove/ice SKEI i SKDIS je 2, za Stručno područje.

 

Prijavu na webinar vršite putem sledećeg linka:

Ciklus seminara Projektiranje tehničkih rješenja za povećanje efikasnosti poslovnih objekata - Alarm automatika

 

Upis bodova članovima IKCG

Kako bi se upisali bodovi, neophodno je da pilikom registarcije zatražite potvrdu o učešću i da istu dostavite ma mail strucnousavrsavanje@ikcg.co.me.

Bodovi će biti upisani u roku od 7 dana nakon dostavljanja potvrde.

 

 

Više informacija o Priručniku za projektiranje integriranih sustava zaštite od požara

Predavači:

U Alarm automatici radi od 1999., prije kao voditelj tehničkog odjela, a sada kao direktor i član uprave zadužen za projektne poslove. Ovlašteni je projektant s dugogodišnjim iskustvom u projektiranju i vođenju projekata. Aktivno radi na afirmaciji struke kroz razne strukovne udruge.

Nakon završenog studija elektrotehnike, radi na poslovima održavanja i programiranja elektronskog nadzora raznih tehničkih sustava, zatim programiranjem i tehničkom podrškom za sustave tehničke zaštite te praćenjem, programiranjem i održavanjem brodske mjerne opreme. U Alarm automatiku se vraća 2021. i radi na poslovima razvojnog inženjera.

Do 2019. je radio u više tvrtki na poslovima servisera, tehničara, projektanta i voditelja projekata na području tehničke zaštite te samostalno obavlja poslove vezane za projektiranje i izvođenje nisko i visokonaponskih električnih instalacija, IP/TCP mrežnih sustava i sustava tehničke zaštite. Od 2019. radi u Alarm automatici na poslovima razvojnog inženjera, a od 2022. kao voditelj odjela projektne podrške.

 

Od koga se mogu dobiti dodatne informacije?

Lidija Stolica
Alarm automatika d.o.o.
tel. 01 46 62 751
E-mail: lidija@alarmautomatika.com

Organizator seminara

Alarm automatika d.o.o. je regionalni lider u industriji tehničke zašite sa više od 30 godina iskustva i poslovanjem u 11 zemalja regije. Zadnjih desetak godina tvrtka veliku pažnju posvećuje razvoju, projektiranju i implementaciji tehničkih rješenja koja krajnjim korisnicima omogućuju veću efikasnost poslovanja, značajne uštede, jednostavniji monitoring i veću fleksibilnost u upravljanju poslovnim objektima.

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021