Izvještaj o realizovanom stručnom predavanju SKGI: Održivost plaža-procesi, analize i mjere stabilizacije plaža, 24.10.2023.godine
01.11.2023

Zadovoljstvo nam je da Vas obavijestimo da je u okviru godišnjeg Programa stručnog usavršavanja članova Komore uspješno realizovano još jedno stručno predavanje u hibridnom formatu. 


U sali IKCG dana 24.oktobra 2023.godine, u organizaciji Strukovne komore građevinskih inženjera IKCG, održano je stručno predavanje na temu: Održivost plaža - procesi, analize i mjere stabilizacije plaža

Ciljna grupa bili su članovi/ice Strukovne komore građevinskih inženjera IKCG. Ovo značajno dešavanje okupilo je veliki broj zainteresovanih inženjera kako bi razgovarali o ključnim pitanjima vezanim za očuvanje i unapređenje obalnih područja. 

 

Predavanje je održao ugledni profesor dr Veljko Srzić sa Sveučilišta u Splitu, koji je podijelio svoje bogato znanje i iskustvo u vezi sa ovom važnom temom. 

Sadržaj predavanja je obuhvatio: plaža kao resurs-ravnotežno stanje, erozija plaža, monitoring u obalnom sistemu, relevantni talas, primjena modelske analize talasnog polja i kretanje nanosa, izbor odgovarajuće mjere stabiliazcije plaže, zaključci.

 

Predavanju je prisustvovalo 26 učesnika u sali i 210 putem Zoom aplikacije. Pohađajući ovo predavanje članovi/ice SKGI su ostvarili po 2 boda iz stručnog područja, u skladu sa Pravilnikom o stručnom usavršavanju članova Komore i Pravilniku o načinu vrednovanja stručnog usavršavanja ovlašćenog inženjera odnosno revizora.

 

Zahvajujemo se svim učesnicima, predavaču i organizatorima skupa i radujemo se budućim prilikama za zajedničko učenje i razmjenu stručnog znanja.

Prezentaciju predavača i fotografije sa događaja možete pogledati na linkovima:

 

PREZENTACIJA

FOTOGRAFIJE

 

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021