Potpisan sporazum između IKCG i IOPCG

 


Dana 13.11.2014. godine, u prostorijama Inženjerske komore Crne Gore, predsjednik IKCG Prof. dr Branislav Glavatović i predsjednica Instituta ovlašćenih procjenjivača Crne Gore mr Sanja Radović, potpisali Sporazum o saradnji na ostvarivanju pojedinačnih i zajedničkih interesa koji proizilaze iz osnovnih djelatnosti dvije institucije. Potpisivanju su prisustvovali i potpredsjednik IOPCG Prof. dr Dragoljub Janković i Prof. dr Zoran Todorović, član Upravnog odbora IOPCG, kao i generalni sekretar Svetislav Popović, ispred Inženjerske komore CG.

 

 

Sporazumom se predviđa saradnja u pogledu razmjene iskustava i informacija u oblastima zajedničkog djelovanja, organizacija, priprema i realizacija kratkoročnih i dugoročnih programa profesionalne edukacije i stručnog osposobljavanja članova institucija - potpisnica Sporazuma, kao i promocija i implementacija međunarodnih odgovarajućih profesionalnih standarda. Sporazumom je, takođe, obuhvaćena i mogućnost zajedničke organizacije i učešća u stručnim debatama, javnim raspravama i drugim oblicima djelovanja.

 

Uoči svečanog potpisivanja Sporazuma, predsjednica Instituta ovlašćenih procjenjivača Crne Gore, mr Sanja Radović je, u znak predstojeće plodotvorne saradnje i dobrih odnosa, poklonila Inženjerskoj komori Crne Gore sedmo izdanje “European Valuation Standards 2012” - evropskih standarda na osnovu kojih se vrše obuke crnogorskih procjenjivača.

 

 

Obavještenje na portalu dnevnih novina "Dan"

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021