Potpisan Sporazum o saradnji sa PRIVREDNOM KOMOROM CRNE GORE
Predsjednik Inženjerske komore Crne Gore Srđan Laković i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović potpisali su 4. marta 2020. godine Sporazum o saradnji ove dvije institucije.

Ocijeneno je da Sporazum doprinosi formalizaciji već uspostavljene intenzivne i veoma uspješne saradnje, sa posebnim akcentom na buduće zajedničke aktivnosti u oblasti stručnog usavršavanja i cjeloživotnog učenja.


U svom obraćanju, predsjednik Golubović je predstavio aktivnosti Privredne komore na unapređenju poslovnog abmijenta kroz uticaj na regulatorni okvir, istakao njenu značajnu ulogu u promociji privrede, te posebno potencirao snažan doprinos reformi obrazovnog sistema, razvoju dualnog i neformalnog obrazovanja.


Predsjednik Inženjerske komore Srđan Laković je istakao da će novim izmjenama i dopunama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata Komori biti vraćeno mjesto u društvu koje joj i pripada.

- Nemamo dilemu da je cjeloživotno obrazovanje, pogotovo inženjera, od velike važnosti i za njihov napredak i za razvoj inženjerske struke u Crnoj Gori. Na tom poslu nam je prirodni saveznik Privredna komora sa kojom smo već realizovali značajne aktivnosti u ovoj oblasti. Naša je namjera da od aprila nadalje barem jednom mjesečno organizujemo događaje koji će, siguran sam, privući pažnju privrednika – kazao je Laković.

Dodao je da će u fokusu Inženjerske komore biti i održivi razvoj, čijoj promociji će doprinijeti Konferencija koja je na dan potpisivanja Sporazuma organizovala Inženjerska komora, pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoj i turizma, sve u cilju obilježavanja Svjetskog dana inženjera održivog razvoja i u Crnoj Gori.


Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su potpredsjednik Privredne komore Danilo Gvozdenović, savjetnik predsjednika Mitar Bajčeta, potpredsjednik Inženjerske komore Miodrag Macanović, generalni sekretar Nikola Petrović i poslovni sekretar Biserka Vujović.

 

SPORAZUM O SARADNJI

 

Fotografije

© Inženjerska Komora Crne Gore 2021